onsdag, september 13, 2006

Avdelningsbyte - igen...

Nu har jag precis varit på föräldramöte.

Pågarna börjar på måndag på tredje avdelningen på nya förskolan...
Eller nästan i alla fall.

När vi hälsade på innan semestern var alla barn på en avdelning så det var ju där vi hälsade på, sen fick vi veta att de skulle gå på avdelningen bredvid, så de började där veckan efter.
Nu efter 4 veckor där har de äntligen fått ordning på gruppindelningarna (det är 3 små förskolor som flyttat in på en stor förskola nu.) och vi fick veta att pågarna börjar på sin nya avdelning på måndag...

Jag får gå dit med dem i helgen och visa, annars fattar de ju ingenting på måndag, de har ju fortfarande kladd i ögonen så de är hemma i morgon med och är ju alltid lediga fredagar.

Men visst, alla (nästan) deras kompisar ska med och en fröken, plus att de känner en av de nya fröknarna sen gamla förskolan så det blir säkert bra - de är väldigt anpassningsbara!
Det blir en renodlad 2004-avdelning, lite synd kan jag tycka, men okej då.

Det börjar åtminstone en ny pojke som oxå är född i januari - annars är alla andra barn födda i juni eller senare...
Innan på gamla förskolan lekte de jättemycket med de barnen som var födda sent 2003, de är ju närmare dem i ålder än de andra "småpluttarna".
Men visst, skillnaderna jämnar ju ut sig ju äldre de blir, det var större skillnad när de började på gamla förskolan för ett år sen än vad det är idag när pågarna är 2,5 år och de andra 2!

Ett plus är i alla fall att de får närmre till gården och all utelek och att de har finare utsikt från sina fönster på nya avdelningen!

Tydligen kommer förskolan att inrikta sig mycket på uteverksamhet, och närma sig ur-och-skur-verksamhet!
Det ska byggas sovloft där alla barn ska sova utomhus på vilan, på frigolit och i sovsäck.
Det ska även byggas ett stort "vindskjul" där de kan ha aktiviteter ute även om det är ruskväder och de ska kunna laga mat utomhus där.
Rörelse är oxå en bit de kommer att lägga tonvikt på, det kommer ju nästan automatiskt med uteverksamheten!
Spännande, tycker jag!
Frisk luft kan man aldrig få för mycket av!

1 kommentar:

C sa...

Jag tycker det låter väldigt bra!
Och som sagt frisk luft kan man aldrig få för mycket av.