tisdag, januari 13, 2009

Jobbiga dagar

Det har varit jobbiga dagar på sistone.
Mycket känslor, mycket saknad, mycket gråt.
Jag var vid graven igår - ensam där för första gången.
Jag satte en bukett med vita blommor och lite grönt, bredvid hans pappas rosor och hans mammas tulpaner, där var så fint.
Satt på knä vid hans grav, tänkte på honom, pratade med honom, grät.

I morse var jag hos psykologen igen.
Vi var överens om att jag inte behöver gå dit mer, om inte något händer, om jag mår sämre eller om jag "fastnar".
I så fall är det bara att ringa så får jag komma dit igen.
Det har gett mig mycket att gå dit, att få en bekräftelse på att jag är på rätt väg, att jag är normal i min sorg, att jag tar mig framåt trots det hemska som hänt, att jag nu försöker bygga en framtid för mig och mina barn, en framtid utan Fredrik som måste fungera för oss tre.

Idag skrev jag i alla fall kontrakt på det nya huset.
Och en stund senare kom fotografen hem till vårt lilla radhus och fotograferade, jag är så spänd på att få se bilderna.

Det känns bra med det nya huset, jag tror vi kommer att trivas där.
Vi hade ALDRIG flyttat dit med Fredrik, men som sagt, nu ville livet annorlunda och jag måste göra det som är bäst för oss tre nu även om det känns jobbigt.

Axel var med idag så att han oxå fick se huset (Emil var ju med på visningen) och till skillnad från Emil som inte ens ville gå upp där uppe först så sprang han upp, kikade in i det första sovrummet och sa:
Det här blir bra, detta ska bli MITT rum!

8 kommentarer:

Sabina sa...

Vilken härlig kommentar, måste kännas underbart... en ny start. Området här är toppen, ni kommer nog att trivas bra. Hoppas att jag kanske får möjlighet att träffa er genom Katarina någon gång.

anneli sa...

Ni kommer säkert att trivas i ert Nya hem!! Stora utrymmen för barnen att leka på och en sådan stor gräsmatta ni får utanför er egen tomt, nära till bussen,skolan(när det blir dags) och ändå inte så långt från där ni bor nu!!
Allt kommer att ordna sig för er, och Fredrik kommer ändå att finnas med er! Bra att Du går till graven själv, så att du kan få gråta och prata med Fredrik, han kommer altid att lyssna på dig och pojkarna och glädjas med er, även om han inte finns kroppsligen hos er!! Tänker på er ofta!! Kram

Morfen sa...

Förstår att det är jobbiga dagar och att det känns tyngre vissa dagar. Kanske blir det så småningom lite längre mellan de tyngre dagarna, men de måste också få komma - man måste ju få vara ledsen och sörja, dessutom hur länge man själv vill, inte så länge någon annan anser vara okej, det finns så många som tycker. Saknaden kommer nog alltid finnas även om ditt liv fortsätter så kommer Fredrik alltid alltid ha en stor plats i ditt liv och hjärta. Verkar spännande med nya huset och det blir ett äventyr för killarna också med flytt och nytt hem. Kramar i massor!!!

Kaatzi sa...

Vissa dagar är bättre, andra är sämre. Att gråta är helt normalt och nödvändigt för att kunna gå framåt. Även om dagarna går, så bleknar inte minnet av Fredrik. Han finns med er hela tiden.

Husköpet kommer att uppta lite energi nu, kanske kan det vara bra för dig att få fokusera på någonting nytt. Och oj vad spännande det blir för pågarna!! Dom har redan valt rum ju, det blir toppen, bara vänta och se.

KRAMAR i MASSOR
Katarina

Tina Ulvunger. www.alskadebarn.se sa...

Härligt Lotta & familjen!!
Vilken underbart inlägg i din blogg.
*kikar ofta!*

Ert öde har berört mitt hjärta, och jag tänker ofta på dig, Emil och Axel.

Varmaste av Kramar!!
Tina.

carina sa...

Att få nytt hus, lägenhet, radhus är alltid så spännande skönt att du få tankarna på annat håll lite.

Carina

Pia Plupp sa...

Vad du är stark och driven som genmomfört husköpet nu! Jag tror det är helt rätt för er alla tre - men det är nog inte alla i din situation som skulle orkat göra detta nu.

Och vad klok du var som tog hjälp av en psykolog ganska tidigt. Skönt att du är på rätt väg i din bearbetning.

Kram från Pia

KarinS sa...

Tänker på dig och barnen fortfarande med jämna mellanrum. Många stora kramar! /KarinS