måndag, januari 19, 2009

Dagens foto - dag 18 och 19

Eftersom mitt syfte med det här sk "Projekt 365" är att använda min kamera varje dag så blir mina bilder av ganska blandad kompott. Vissa dagar blir det lite mer "konst" och andra dagar blir det vardagshändelser som jag vill bevara.
Igår var den vardagshändelsen den här:Och ja, det finns en anledning till att allt lego behöver bada...
Det är förresten i såna här lägen man önskar att de hade lite mindre lego...
Nåja, legot ligger i en stor plastback, och jag tittade in i pågarnas rum för att jag hörde katten sprätta i legot, där stod lådan kvarlämnad på golvet och katten sprätte misstänkt i lådan.
Nej, tänkte jag, han KAN INTE, och ja, stoppade ned handen bland legot för att kolla legot.
Jodå, det kunde han (och dumma jag får skylla mig själv eftersom jag slarvat med hans låda nån dag, jag har varit så fruktansvärt trött sista delen av förra veckan) och det gjorde han - första ggn han kissat utanför sin låda, och enda hoppas jag.
Så det blev legobad!

Dagens foto är det här:Jo, de passar faktiskt nu!
Jag har ju inte provat dem på länge, utan haft dem i en halskedja som några av er föreslog i förrgår.
Men det är klart, 17 kilo ner gör liiite skillnad på fingrarna med!

Begravningsbyrån hann jag inte med att ringa idag, det var ju min första dag på jobbet sedan det hände idag.
Men jag ska försöka komma ifrån och göra det i morgon.

Ja, idag började jag alltså jobba igen.
Det kändes helt okej, det var kul att vara tillbaka och se hur glada barnen blev av att se mig igen.
Skönt att få något annat att koncentrera sig på om dagarna.
Jag började pang på med mina 75%, men vi får väl se, den här veckan får väl va en prövovecka för att se om jag klarar det eller måste gå ner lite i tid ett tag.
Men jag får ju erkänna att jag blev bra trött innan min dag var helt slut - man är ju liksom inte van nu, varken vid att jobba överhuvudtaget eller vid att ha så många barn runt sig hela tiden.

7 kommentarer:

Kaatzi sa...

BUSBaghera!!
Men nu är iallafall legot nybadat och redo att lekas med igen :-)

Inte konstigt att du blev trött på jobbet. Som du själv skriver så är du inte van än. Men det kommer. Tröttheten brukar lägga sig efter ett tag.

Så fint ringarna sitter nu!
Det syns överallt på dig att du har tappat massor av kilon.
Du är så tjusig så!
Hälsa pågarna,
Kram Katarina

Gitte sa...

Hur gammal är baghera? Inte dags för kastrering än väl? En av mina hankatter blev könsmogen mkt tidigt o tyckte att han kunde skvätta lite här o där.
Snyggt med ringarna, du lär väl få ta in dom sen om du rasar så här i vikt.
Tufft att börja jobba på ett sätt, men säkert bra på ett annat sätt. skingra tankarna lite o vara superpedagog ett tag också behöver du ju.. kram gitte

Anki sa...

Legot och små plastbilar mm här tvättar vi i ett hopknutet örngott efter centrifugeringen är det torrt och klart för lek direkt.

Tips till ev nästa gång :)

anneli sa...

Vilken buskatt!! Med tanke på att min Simon 3 1/2 potttränar,hade det lika gärna kunnat vara han. Min son är full av bus från det att slår upp ögonen till dess att slocknar på en minut på kvällen,han har varit sådan sedan födseln.Den senaste veckan har han stoppat en ny toarulle i toastolen,enannan dag var det blöjan han precis hade fått på sig, med tanke på vad hans far gjorde i den åldern släpper jag aldrig min förlovningsring i från mig, för min sambo spolade som tre-åring ner sin mammas ring i toaletten.
Dina ringar är jättefina, och hoppas att Du får svar imorgon ang Fredriks ring!!
Du är stark som redan är igång och jobbar, ta inte ut dig för mycket bara!! Men trivs man med sitt jobb, är det en bra hjälp!! Ta hand om Dig! Ni finns i mina tankar!

Nemi sa...

Hmmm, ja det finns väl en annan sida också med katter, inte bara det gulliga och mysiga... ;-)

Jättefint ringarna sitter på ditt finger. Nu får du nästan se till att inte gå ner föööööööööööööör mycket, så att de blir för stora istället... :-)

Härligt att du är tillbaka på jobb. Läs av din kropps signaler med hur mycket du orkar. Tror nog också att det kan vara tufft i början när du inte hunnit bli varm i kläderna än, och att du kan bli extra trött då. Men sen får du vara noga med din ork och hälsa.

Kramar!

jaktis sa...

Jag tänker så mycket på dig, även om jag sällan lämnar spår i din blogg. Jag sprang på en text som direkt fick mig att tänka på dig och din stora sorg. Orkar du läsa så har jag kopierat in den i min blogg. Stora kramar,

Irina

Helena sa...

Buskatt!!

Fint med ringarna.

Hoppas det kommer kännas bra att jobba igen, känn efter och ta det varligt.

Kram H (BoS)