måndag, mars 05, 2007

Barnakuten...

Under förmiddagen mådde E bra, bara strax över 38 i temp och var ändå pigg och glad.
Sen efter lunch märkte jag att han började bli varmare och må sämre, och vid 13.15 var han upp i 39,4 i temp.
Han var gnällig, blossande röd och klagade över ont i nacken samtidigt som man tydligt såg på hans hållning att han stelnat till i nacken.
Han vägrade böja på nacken, varken själv eller när jag försökte böja nacken på honom, det gick inte alls, han bara sa att det gjorde ont och grät.

Jag blev ju rädd och ringde ner till vårdcentralen där de sa att de inte hade några tider kvar och att jag skulle köra in till barnakuten i Malmö med honom med en gång så att de fick kolla att det inte var hjärnhinneinflammation.
Sagt och gjort, strax innan 14 var jag där med en (självklart) mycket piggare E...
Efter en stund fick vi komma in till sköterskan som pratade med honom, tog tempen på honom och ville kontrollera hans nacke.
Fortfarande så vägrade han böja på nacken för att titta uppåt eller nedåt - tills hon ur bröstfickan drog fram en såpbubbleburk och började blåsa bubblor som hon uppmuntrade honom att fånga!
Jodå, han kunde böja på nacken utan problem...
Fånga bubblor med en hand oxå!

Så han fick febernedsättande och vi fick order om att stanna kvar för att se att febern gick ner lite och att han inte blev sämre utan gärna började leka i väntrummet.
Han piggnade till för var minut och snart var det full rulle i rutschkanan!
Sen ville han dricka lite vatten och efter var klunk sa han först:
Aaaah!
och sen sträckte han ut tungan och sa:
"Bläää! Jag är en busunge!"

Detta fortsatte han med tills minst ett av de andra barnen började härma hans tunguträckning och "Blää!"
*fnissar*

Sen kom sköterskan igen, tog tempen som gått ner och vi fick äntligen åka hem strax innan kl 16, med order om att genast åka in igen om han blev sämre och det nackstela kom tillbaka.
Han har mått helt okej sen dess, och nu sover han och brorsan gott i sina sängar - brorsan med lika blossande kinder som E hade innan...
Så i morgon blir det nog dubbelt upp i sjukstugan här hemma.

1 kommentar:

Nemi sa...

Krya-på-er-kramar!