måndag, januari 01, 2007

Nyårsafton

Nyårsafton firades i goda vänners lag och med barnen förstås.
Barnen fick göra sin egen pizza när vi kom - pågarna åt nävar med räkor medan resten hamnade på pizzorna tillsammans med ketchup, ost och några skinkbitar.
När pizzorna var klara åts det med god aptit, av räkorna och de skinkbitar som inte lagts på någon pizza.
Hunden under bordet var överlycklig då hon matades med varannan skinkbit.

Medan barnen lekte bjöds vi andra på smarrig trerättersmeny som åts med god aptit och många avbrott för bajsblöjor, konfliktlösning, igångsättning av dvd-filmer mm.
Vi hade ännu inte bestämt om vi skulle sova över eller inte, men det var VÄLDIGT gott med vin, så det blev övernattning!
Till mammas stora lycka hade pågarna bjudits på dessert (vilket de oftast ratar) så stackars mamma var tvungen att äta upp deras portioner oxå...


Eftersom pågarna endast sovit de 25 minterna i bilen på väg till firandet räknade de optimistiska föräldrarna med att de skulle somna i vanlig tid vid 20.
Nej.
Det gjorde de inte.
Inte 21 heller.
Eller 22.

När det var dags att klä på sig för att gå ut och titta på alla fyrverkerier var alla barn fortfarande vakna...
Så det blev till att bylta på dem och sätta dem i vagnen och de fick vara med och titta.
Efter 5 minuter och den första "tårtan" fyrats av var de rädda och ville gå in.
Självklart gick jag in med dem och de somnade sedan på 2 minuter i min famn i fåtöljen medan fyrverkerierna small runt huset och stereon vrålade för att dölja smällarna för den stackars livrädda hunden som tryckte i sin mattes knä.

Det visade sig sen att när vi tyckte att det smällde precis runt huset så var det verkligen så, trots att de stod en bra bit bort och fyrade av dem.
Den sista "tårtan" hade vält och alla raketer i den hade fyrats av rakt mot huset - en av dem nådde dock aldrig fram utan den small rakt in i låret på min käre make!
Ett ömmande, svullet, cirkelrunt blåmärke visar var den träffade!
Jag är innerligt tacksam att den inte tog värre - och att jag hade gått in med pågarna för vi hade stått i vägen för resten av raketerna annars...

De små pojkarna lades sovande i "sin" bäddsoffa och där skulle självklart jämnåriga "flickvännen" J oxå sova, så efter en stund snarkade 3 sockersöta små barn tillsammans.
Vi vuxna fortsatte kvällen/natten med spel, tomten hade kommit med Jeopardy till värdparet så vi delade upp oss i 4 lag och satte igång!
Klockan 04.20 insåg vi förvånat att vi nog borde gå och sova innan barnen vaknade...
Maken och jag vann totalt vill jag förresten påpeka!

Idag blir det nog sängdags tidigare än vanligt...
*gäsp*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dina rader vännen, de värmde enormt!

Kram

Pia sa...

Ni verkar också haft en mysig nyårsafton! Fiffigt att låta barnen göra pizza själv, det ska vi komma ihåg.

Såklart att pågarna inte somnade kl 20 - det var ju FEST!!