fredag, juli 07, 2006

Skattkammarön

Idag var jag och pågarna på Skattkammarön i Malmö, ett inomhuslekland för barn. F skulle hjälpa våra vänner bygga ihop en byggställning plus riva ner träpanel så jag kände att vi 3 gjorde bäst i att hålla oss undan!

11,20 kom vi dit och pågarna rusade in under glada tillrop! De satte genast igång att leka och det var så lugnt och skönt, endast 1 barn till var där! Ganska snart avverkades babyland, lilla klätterlandet och hoppbåten.

Ögonen tindrade, pågarna var i himmelriket!

Sen fick de syn på stora klätterlandet! Jag tänkte att det är ju trots allt inhägnat överallt så även om det är i 3 "våningar" och väldigt högt så kan de inte trilla ner plus att de vågar ju ändå inte gå ända upp... Jo, visst. Det första de gör är att klättra ända upp och åka jätterutschkanan ner! På magen dock, med händerna som sugproppar för att sänka farten! Sen var det ingen hejd på dem! De for hit och dit i klätterlandet, klättrade upp och ner, tog sig upp på ställen jag aldrig trott de skulle klara av!

Något som var roligt att se var att de efter en stund när de kände sig trygga med stället delade på sig. E klättrade upp på "våning" 2 och lullade runt där uppe och klättrade hit och dit över och under saker, genom rör mm. A stannade på golvnivå och tillbringade mesta tiden i bollhavet, stod på trappan och kastade sig ut bland bollarna! Sen skulle de leta upp varann och jag visade A var han kunde ta sig upp och sen gick de där och kallade: "A!", "E!" tills de hittade fram till varann i kringelikrokarna! "JAAA!" lät det när de äntligen nådde fram till varann!

Vi tog en matpaus efter en timme ungefär, de drack vars 2 tetra-mer på 4 minuter!

Sen satte de igång igen! De var jätteduktiga, höll sig hela tiden på samma "land" och gjorde inget som man inte fick göra, vid det här laget hade fler barn dykt upp och särskilt 2 ungar bar sig åt... De stod och kastade ut massor av bollar från bollhavet och pågarna sprang där och plockade upp dem och kastade in dem igen: "Neeej, bollar därinne, inte ute här!" Klockan 13,45 fick jag avbryta dem i lekandet för att vi skulle köra och hämta hem F, annars hade de nog stannat och lekt till stängningsdags! Vid det laget var de så svettiga så det knappt var sant, det rann svett längs ansiktet, håret var plaskblött och t-shirtarna hade stora blöta fläckar på rygg och axlar! Men roligt hade de: "Mamma, leka mer annan gång!"

Inga kommentarer: