torsdag, juli 06, 2006

Potträning i full gång

A är praktiskt taget "färdig" - han har varit utan blöja hela dagarna (utom när vi kör och handlar etc) och har självmant sagt att han ska kissa eller bajsa och sen gått och satt sig på pottan! *stolt* Blöjan är dessutom torr efter middagsvilan och han kissar genast på pottan när han vaknat!

E är inte lika långt kommen, han behöver påminnelse om att sätta sig och kan lika gärna kissa i kalsongerna som i pottan! Men han gör framsteg han med, idag o igår har han inte haft en enda "vattenolycka" men han har passat på att kissa de 2 gånger han haft blöja förutom de gånger han kissat i pottan!
E har däremot lagt en korv på golvet idag! Jag stod på toa och satte upp håret när han kom: Mamma, jag bajsa! Ska du bajsa? Ja, men sätt dig på pottan då. Nej, jag bajsa!!! Jaså, HAR du bajsat i pottan? Nej, jag bajsa där! och så pekade han på den lilla korven på golvet bredvid legolådan!

De sista dagarna har vi även hunnit med:
* en halvdag i skogen, pågarna gick hela rundan på 2,5 kilometer själva! Man får visst mycket energi av att äta lunch i skogen!
* att gå på marknad. Det blev premiär för "karusellåkning" för pågarna! Jeepen var jättekul att köra och A var alldeles förtvivlad när det tog slut och det var dags att hoppa ur jeepen.
* att ha flickvännen J på besök (med familj). Pågarna var väldigt fascinerade av att gipset var borta efter 6 veckor! "J arm sönner nej!" Sen stod de och gapade och tittade på henne när hon fick värsta trotsutbrottet innan de åkte hem!
* Bada i nya poolen! Jag fick inget lugn i kroppen med den andra trots allt så vi köpte en mindre istället! Den blir varm på ett kick i solskenet, toppen tycker killarna! A är ett riktigt blötdjur, slänger sig i, plaskar och hoppar och "simmar": "A simma, A fisk!" E är en liten fegis! Står helst upp i poolen, o häller vatten ur båten! Fast igår tog han lite mod till sig och kröp runt i bassängen: "E fimma, E osså fisk!"
Passa på att njut av det underbara vädret nu, man vet aldrig hur länge det varar!

Inga kommentarer: