torsdag, juli 13, 2006

I blåbärsriset

I början av veckan åkte vi upp till pågarnas farmor och bonusfarfars stuga i Västergötland. Som vanligt var vädret riktigt tråkigt och det regnade till och med en del... I denna sommars högtryck trodde vi att vi skulle klara oss undan regnet där, men icke! Inte en enda gång har vi fått vara där i fint väder! Fast okej, vi fick någon timme med fint väder åtminstone!

Då passade vi på att ta en promenad i skogen, duckade bland knotten och myggen och försökte undvika att trampa på alla tusentals små små grodor som fanns precis överallt framför våra fötter! Vi studerade stormen Gudruns framfart som nu till största delen röjts undan, plockepinnet är upptaget och bortforslat... Bonusfarfar ville visa mer längre in i skogen och fick med sig F och hunden in i terrängen.

Vi andra 3 stannade med ormrädda farmor på den lite tryggare "vägen" ( 2 hjulspår mellan träden!) och fortsatte gå där istället. "Vägen" kantades av blåbärsris som pågarna inte ens tittade åt. Inte förrän farmor visat dem vad som fanns där! Mmm... A fick något vilt i blicken efter första blåbäret, det här var gott! Supergott! E var inte särskilt imponerad, men det var ju roligt att plocka dem och mosa mellan fingrarna...

Bonusfarfar och pappa hann upp oss och vi försökte gå hemåt till stugan igen. Icke, sa Nicke! Eller rättare sagt A! Han kunde inte slita sig från blåbärsriset! Inte förrän han fick en kvist av riset så att han kunde gå och äta samtidigt! E skulle ha en kvist han med förstås, han lekte Hans och Greta ända tillbaka till stugan, lämnade ett vackert spår av små blå bär efter sig!

Och nu är vi hemma i solen och värmen igen! I morgon åker vi och handlar en värstinggrill, F fick syn på den igår när vi köpte vårt nya staket - han har bönat och bett sen dess!

Inga kommentarer: