onsdag, december 31, 2008

Jobbigt

Fan.
Jävla skitdag.

Idag är det jobbigt.
Riktigt jäkla jobbigt.

Det började igår kväll, med tankarna på idag, och jag grät mig till sömns.

Idag har jag varit på kyrkogården igen, med Fredriks mamma, men den här gången dumpade jag pågarna hos våra vänner innan jag körde dit.
Jag har ju inte fått vara där utan dem någon gång, och det är ändå vad det är att ha med sig två 4-åringar på kyrkogården - de tröttnar snabbt...

Jag grät redan i bilen på väg till kyrkogården, jag grät hela tiden där, vid hans grav, jag grät hela vägen tillbaka och grät färdigt över en kopp te hos min kära vän L.
Vi satte en ny fin bukett till Fredrik och de frusna men fina rosorna som stått sedan gravsättningen delade vi på (de flesta hade redan trillat av själv) så att bara själva rosknopparna var kvar och de satte vi på marken intill den nya buketten.
Det blev jättefint.

Men fan alltså.
Jag vet inte hur jag ska klara av kvällen, tolvslaget.
Jag och pågarna kommer att vara med de bästa vänner som finns, precis som vi varit om Fredrik funnits kvar hos oss, men ändå.

Jag vill inte.
Jag vill inte börja ett nytt år.
Jag vill inte börja ett nytt år utan Fredrik, ett år han inte får vara med om.

Det gör så förbannat ont.
Det är så tomt.

Varför Fredrik?

22 kommentarer:

Antis sa...

"Vi" är här... och delar din sorg och saknad så mycket (eller lite) som man kan. Häng i!

Kaatzi sa...

Det gör så ont i mig att läsa det du skriver.. Tårarna kommer.
Jag kommer att tänka extra mycket på dig, Fredrik och era pojkar idag. Det är så orättvist.
Skickar en stor varm kram.
Vi finns här för er Lotta,
glöm aldrig det..

Kramar Katarina

Mella sa...

Tänker på er och är så ledsen för er skull.

Gitte sa...

Finns inga ord som kan hjälpa dig när det är så här tungt...
Hade bara önskat att man kunde trolla tillbaka tiden... uch det är så ledsamt, gråter en skvätt och sänder dig en stor o varm kram och önskar dig en bra kväll med goda vänner o barnen.....

Allt som tindrar på himlen i natt är glitter som Fredrik öser över sin älskade familj.

Annika sa...

Saknar ord.
Tänker så på er.
Kram!

Morfen sa...

Jag kan bara ana att det gör förbannat j-a ont så hjärtat nästan spricker en dag som denna. Jag kan bara skicka en stor kram. Tänker på dig!!!

Åsa/asamia sa...

Tänker extra mycket på er idag och skickar varma kramar. Jag hoppas att nästa år blir ett bra år, trots att inte Fredrik är med er nere på jorden. Man FÅR va ledsen och arg, och det är bra att du kan få besöka graven på ditt eget sätt också - inte bara tillsammans med barnen.
Önskar er ett Gott Nytt ÅR!
*Kramar*

Martina sa...

Skickar ett stort fång med kramar till dig. Martina

anneli sa...

kära Lotta!! Önskar man kunde finna bot på din och pojkarnas saknad av Fredrik. Man kan undra vad som händer i vår värld!! Det här är ingen tröst men för en vecka sedan var en annan ung kvinna med om samma tragiska händelse,vaknade på morgonen och hennes man låg död brevid henne!!
Livet är så fruktansvärt orättvist!! Hoppas du och dina fina pojkar får ett Gott 2009!!( Fantastiskt fint av dig att du köpte den där borgen Fredrik hade sett ut)Massor av kramar till Dig,Axel och Emil Tänker så på er!!!

á Yeliqa sa...

Åh Lotta. Jag saknar ord... Förstår att allt är fruktansvärt jobbigt.
Kram till dig och pågarna

Sara sa...

Skickar en nyårskram med ny styrka. Kram

Nemi sa...

Vännen. Jag vet inte vad jag ska säga. Finns inget jag kan säga. Förutom att jag tänker jättemycket på er. Hela tiden. Jag är så ledsen för er skull.

Alla kramar till er!

Lotten sa...

Tänker på er och hoppas att ni orkar med 2009. Finns inga ord som kan hjälpa dig nu, men jag hoppas verkligen ni får möjlighet att finna glädje igen.
Kram

Helena sa...

Ett nytt år idag, men det är bara siffror. Fredrik finns för er, i era hjärtan, lika mycket idag som igår.

Vad jag önskar han levde.

Kramar!

Anonym sa...

Jag håller med dig, vilken jäkla skitdag det var igår och idag känns inte bättre. Det är ju inte så att man ser fram emot 2009 men man måste ju för barnens skull.//Veronica

Pia Plupp sa...

Hoppas att nyårsafton efter omständigheterna blev bra för er och hoppas också att du och pojkarna får ett bra 2009!

Kramar från Pia

Snoffsan sa...

Åh jag är så ledsen för er skull. Ni finns i våra tankar! Kanske rör det mig extra mycket för att Anders och Fredrik på dagen var lika gamla, födda samma dag.
Det finns inga ord... Mina tårar rinner och jag önskar bara så mycket att ni slapp genomlida det här. Det är inte rättvist!!!
Det låter kanske fel, men jag önskar er verkligen ett gott nytt år.

Annika från BoS sa...

Kramar till er!

Anne Moijé (Fragile Angel) sa...

Ord är överflödiga!

KRAM

Camo sa...

Tänker på dig och skickar många kramar!!

Kram Camo

Anonym sa...

Hej snubblade in på din blogg när jag letade scrap inspiration......känner så med dig min man Bosse dog 1997 1 mån före sin 35 års dag. Mina barn var då 10, snart 8, 5 och 1 och ett halvt år gamla. Saknaden försvinner aldrig men till slut kan man gå vidare. Vad fint det där med lycktorna på nyårsafton. Mina barn har alltid sagt att den starkast lysande stjärnan på himlen är deras pappas och att han alltid finns med dom genom den. skriv gärna till mig om du vill och orkar ... tänker på dig KRAMAR Madde jo_madeleine@hotmail.com

Anonym sa...

Hej!
Jag halkade hit av en slump, Jag känner din sorg, men hoppas att livet är ljusare idag och att viktminskningen har gått efter planerna.
En annan tvillingmamma (de är 34 år nu)