söndag, november 14, 2010

Födelsedag och namnsdag...

... har vi firat här hemma idag.

Vi började dagen med att köpa ett fint hjärta av mossa med en röd ros på till Fredrik och sen körde vi till kyrkogården.


Idag skulle Fredrik ha blivit 37 år gammal.

Med oss hade vi pågarnas heliumfyllda ballonger med deras teckningar till pappa fastknutna i snöret.

Emil ritade ett flygplan, precis där blixten slagit sitter 4 personer, jag, Fredrik, Emil och Axel - "Om pappa hade levt hade han följt med till Egypten."


Axel ritade oss alla i Egypten, Fredrik är den stora gubben där blixten slagit och pågarna de små bredvid honom och alla tre har nåt i handen, jag tror det var glass eller läsk, jag är den halvstora i kanten som räcker upp armarna och säger WIIIIII när jag åker vattenrutschbana, den femte gubben som är överstruken är "ingen, för det blev fel" och sen så är Bagheera med på andra sidan Fredrik.

Tyvärr lyfte de inte med teckningarna i år så vi blev tvungna att ta loss teckningarna igen, vilket pågarna såklart blev jättebesvikna över.
Det har ju funkat de andra två gångerna.
Men de blev glada när de såg sina ballonger åka upp i himlen i alla fall.


Ville som bor hos oss sen i fredags (klassen har två gosedjur som lottas ut varje vecka bland barnen) fick förstås följa med.

Sen hade pågarna brått hem för att få öppna sina presenter.


Emil fick fler riddare till riddarborgen av mig.


Axel med farmors present.


Emil med farmors present.

Emil har ju namnsdag idag och jag hade köpt en present åt honom, farmor köpte oxå en och kunde inte med att bara ge en av dem så det fanns ett paket åt Axel med!
Emil hade även beställt dajmtårta till namnsdagsfirandet så det fick vi ju köpa en.

Bästa vännerna har förresten kommit hem från Egypten nu, från samma hotell som vi ska åka till på fredag!
Så i helgen har vi fått höra en massa och längtar ännu mer!
Utom efter flygplatsen, för där är det tydligen fullständigt kaos...

Och nu väntar en fullspäckad, stressig vecka med mikrovågsugnsinköp (jepp, den gamla gick sönder idag), medarbetarsamtal (som ska förberedas med svar på tusen frågor känns det som) med nya chefen på jobb, julkortskursen jag ska hålla i börjar, skolsysterbesök, packning av det sista som ska med, fackkurs 2 dagar, lämning av katt på katthotell och förstås resfeber!

4 kommentarer:

Kaatzi sa...

Fina teckningar, fina grabbar.

Var rädda om er och njut på er semester.

Kram

Gitte sa...

Men du.....det såg ut som att du hade fler saker att göra än vad dagarna räcker till..........
Så skönt för er att nu åka iväg...ha det allra bäst. Och jo...kaos på flygplatsen var det, men på ngt sätt så gick det bra, pga att man visste detta innan.... långa köer, säkerhetskolla....o upp med passet många många ggr..innan man väl kom in. Och där...väl där var det mkt att shoppa om man ville o hade tid... så ett litet tips..om du inte orkar göra det under veckan...
AHA ni oxå ny chef...vi med, men för mig nygammal....Petra som vi haft du o jag. kramis...

Tvillingmamma Lotta sa...

Tack Katarina! ♥
Gitte: Ja, verkligen, så typiskt att allt ska hopa sig och man inte kan styra över det... Åh, jag gillade Petra, hälsa henne! Vi har en tillfällig chef, som egentligen är förskolechef i kommunen. kram!

Tvillingmamma Lotta sa...

Gitte: För våra vänner som nyss var där var det fullständigt kaos, de köade i flera timmar och just när de passerade sista säkerhetskollen ropade de ut last call for Malmö i högtalarna så de fick ta barnen under armarna och springa för att inte missa planet - ingen tid för shopping där inte!