torsdag, maj 08, 2008

Tidsresa

För 15 år sen (1993):
Var jag i USA sedan 9-10 månader. Jobbade som au-pair i en rysk familj med 2 härliga pojkar. Hade fått några underbara vänner som jag fortfarande har kontakt med. Jag hade dessutom nyss träffat min första STOOORA kärlek: Eduardo. Nästan 2 meter brasiliansk atletisk diplomatson, snygg, trevlig och kär i mig! Jag vägde 70-72 kilo - var helt normalviktig... Promenerade massor varje dag och tränade både styrketräning och volleyboll.

För 10 år sen (1998):
Hade jag och Fredrik (min andra STOOORA kärlek) varit ett par i ett år, vi hade nyss köpt vår första gemensamma bostad, ett bostadsrättsradhus. Jag pluggade till förskollärare och vi skaffade hunden Tyson, en blandning mellan boxer, new foundland och labrador. Vi hade precis börjat försöka bli gravida och varje mens var en stor besvikelse.

För 5 år sen (2003):
Vi bor i mitt underbara föräldrahem som vi köpte i samband med att vi gifte oss ett år tidigare. Jag jobbar på förskola i Svalöv och trivs jättebra med mitt jobb. Vi har precis tagit beslutet att göra vår sista provrörsbefruktning efter sommaren - men vet inte att jag precis blivit spontant gravid med tvillingar! Har 30-40 kilos övervikt, redan innan jag blir gravid...

För 3 år sen(2005):
Jag har börjat jobba efter att ha varit föräldraledig med pojkarna. Det har blivit omändringar på jobb under min mammaledighet och jag trivs inte lika bra längre. Snart blir nästan alla kollegor omkring mig sjukskrivna och jag ska driva en omorganisation jag inte ens tror på tillsammans med en kollega och ett gäng vikarier... Till min stora sorg och förtvivlan måste vi flytta, jag lämnar huset med sorg, jag lämnar mina föräldrar med ännu större sorg - men jag lämnar min arbetsplats med lättnad.

För 1 år sen (2007 ):
Jag kämpar mig tillbaka efter en tids depression och sjukskrivning. Trivs inte på min arbetsplats av många anledningar. Längtar efter att bli "friskförklarad" så att jag kan söka nytt jobb.

För 3 månader sen (februari):
Jag börjar prata med min läkare om min vikt och om ev operation. Trappar ned för fullt med de antideppressiva tabletterna. Har nyss börjat på mitt nya jobb - spännande! Pojkarna har nyss fyllt 4 år.

Igår (7 maj):
Njuter av sommarvärmen och trivs med mitt nya jobb - längtar efter besked om fortsatt anställning! Skapar för fullt med barnen i vårt projekt på jobb. Slutar tidigt och tillbringar eftermiddagen i trädgården med pojkarna.

Idag (8 maj):
Har jag fortsatt skapat med barnen på jobb, njutit av solen och suttit med en fruktansvärd huvudvärk hela eftermidagen. Gjort 7 sidor dokumentation på min planering som jag inte kan öppna igen... Ska på årsmöte i föreningen.

Imorgon (9 maj):
Planering hela förmiddagen med min avdelning, ute hela eftermiddagen i det fina vädret! FREDAG! Fredagsmys med maken när pojkarna somnat.

Om ett år (2009):
Är jag opererad och på väg mot normal vikt. Jobbar jag kvar på nuvarande förskolan med en fast tjänst! *hoppas*

5 kommentarer:

Kaatzi sa...

Vad härligt att få läsa om ditt (ert) förflutna och att samtidigt få ta del av dina framtidsplaner. Jag hoppas att det blir precis som du har tänkt dig! Håller såklart tummarna för att du får fortsatt anställning på ditt jobb :-) Kram!

Gitte sa...

Spännande att få läsa lite tidsresa , det kanske man skulle knopa ihop?? sköt om dig skönt att höra att du NU mår toppen!!!! kramis gitte

Lena sa...

Innehållet i din tidsresa med reflektioner berörde ämnen som varje människa har i sitt liv.
Jag reflekterade till mitt eget liv under 20 år och mina hopp om framtiden under tiden jag läste ditt inlägg.
Det där med ned trappning sysslar jag också med just nu och håller alla(två)tummar för dig:).

Zara sa...

Massor med roliga fakta!
Kram

Anja sa...

Vad hääärligt att läsa om både din historia OCH förhoppningar om framtiden.
En himla bra idé att sätta sig ner och reflektera över vad man har gjort i (av) sitt liv och vad man hoppas på framöver.
TACK för inspirationen!
PS. Jag håller tummarna för dig om nya jobbet!