söndag, juni 11, 2006

Ofrivilligt dopp

Idag har det varit fullt upp.
L o J (flickvännen) har varit här o busat med pågarna och deras mormor, morfar, moster o lillkusin R har oxå varit här! Min bästa kompis L är ju nybliven medicinsk fotvårdsspecialist så mina föräldrar och maken fick varsin fotvård. Jag får regelbundet så jag behövde ingen idag. J har ett tjusigt rött gips på armen som pågarna var imponerade av! Men hon hindras inte direkt av det, hon har vant sig vid tyngden och att inte kunna använda den armen så mycket. Hon höll full fart hon med, precis som busarna!

Poolen var toppen att stå och plaska med händerna i, slänga leksaker i så att det plaskade, fylla spannar med vatten som man sen tömde över sig... I och med Js gips kunde de ju inte bada, men verkade nöjda med plaskandet! A lutade sig lite långt fram en gång o doppade hela ansiktet i poolen, han såg smått förvånad ut när han vände sig om!

Men sen hände det.
Som tur var så kom jag precis ut genom altandörren så jag såg det, de andra satt och pratade och tittade inte direkt på barnen just då. Jag ser E luta sig fram över kanten, plaskar med en leksak o sen ser jag fötterna lätta från marken och hur hela han välter över kanten ner i poolen! Då har jag redan hunnit ända fram och plockar upp honom i vändningen under vattnet, det blir ju liksom en kullerbytta han gör ner i vattnet. Shit, vad rädd jag blev! Och vad rädd han blev! Det tog långa sekunder innan han liksom kunde dra efter andan, han var så chockad - men han lugnades snabbt av min famn och mitt lugn. Sen satt han ner i en halvtimme, först i mitt knä och sen i mormors - han blev verkligen livrädd!

Efteråt tänkte jag att jag kanske gjorde fel, jag skulle kanske inte plockat upp honom så snabbt?Han var ju mitt i vändningen när jag tog honom, kanske skulle jag låtit honom vända själv och ta sig upp över ytan igen för att han och jag skulle veta att han kunde själv? Vattnet är ju inte djupare än mitt på låret på dem. Jag hade ju självklart tagit honom om jag sett att han inte klarade det - men nu tog jag ju honom innan han ens hann försöka själv. Det gjorde jag ju instinktivt - han var under ytan, han skulle UPP, NU!

Nu sitter jag och tänker att vi kanske var dumma som köpte den poolen. Den står ju med vattnet i några dagar/en vecka (med klor i) för att den är för stor för att fylla och tömma för ett bad. De får ju inte vara ute ensamma, men står altandörren på glänt så springer de ju kanske ut, ringer telefonen vänder jag mig kanske om för att svara etc etc. Det kanske är just då de trillar i igen och inte tar sig upp över ytan... Grannarna har ju oxå barn, visserligen på andra sidan staketet, men barn har tagit sig över staket förr.

FAN! Jag måste nog gå ut och hälla ur vattnet. Och köpa en ny mindre pool i morgon, en som töms efter varje gång. Men vi tänkte ju att de är så stora och älskar att bada så de måste ju ha så mycket roligare i en större pool, de har ju armpuffar att ha på sig. Och den är ju inte fylld, bara till hälften ungefär. Åh, jag vet inte!

Pågarna var förresten utan blöja hela dagen! Jag påstår inte på något vis att de är blöjfria - men utan blöja var de! Trädgården är ordentligt vattnad om man säger så!

A har fått väldigt mycket prickar i blöjpartiet som jag misstänkte var värmeutslag så därför fick de vara utan! Efter badet ikväll såg jag dock att det var värre än nånsin, långt ner på benen, hela blöjpartiet fullt, hela ryggen ända upp i nacken! Små, små röda prickar och streck. Det såg jättekonstigt ut... Men nu när jag kollade nyss så hade det mesta bleknat, mest det under blöjan var kvar. Jag får se hur det ser ut i morgon, och jag lär ju kolla till honom några gånger innan jag lägger mig.

Inga kommentarer: