torsdag, april 23, 2009

Arg och ledsen

Fy, vad arg jag är.
Har nyss läst ett inlägg om mig i en blogg - det var det lägsta jag nånsin sett.

Där anklagas jag för att vara en stor egoist som bara bryr sig om mig själv och MIN sorg, ignorerar mina vänners sorg och utnyttjar dem på alla möjliga vis.

Ni som känner mig vet att jag är den som aldrig ber om hjälp om jag inte absolut måste, och helst inte då heller.
Ni som känner mig vet att jag finns där för er när ni behöver mig, även i min stora sorg.

Mina vänner betyder allt för mig, L och A - ni vet att jag älskar er och skulle gå genom eld för er.

Du däremot, P - du kan dra åt helvete.

27 kommentarer:

malin sa...

ramlade in, vet inte vad det rör sig om... men sträck på dig och skit i vad dumt andra säger/tycker - de som är riktiga vänner vet (precis som du skriver) att sådant inte är sant! skickar styrkekramar //Malin

Morfen sa...

Om hon nu irriterar sig på något hos dig så tycker man ju att hon borde ta det personligt med dig över mejl eller nåt, inte blogga om det.. Det var lågt! Det verkar inte vara någon nära vän, en vän gör inte så och en vän skulle känna dig bättre än så. Underligt! Skickar massor med styrkekramar!!

Helena sa...

FY, låter hemskt.

Kram till dig!!
H

Christina / Synål / Stina sa...

Varför kan man inte låta bil att skriva om man nu inte gilla det man läser.
Denna blogg är DIN och ingen annas det ör du som bestämmer vad det ska stå här,
JAg hoppas att du fortsätter att skriva om ALLT vad ditt liv inne håller.
KRAM

Chris_P sa...

om det är nån som är ego är det ju P. Världen är full av idioter!

Känner inte dig men tycker att du är duktig och stark som orkar! Hur mycket har du inte gjort sen din man gick bort? Flytt, viktnedgång, firat jul, du finns där för dina pojkar och ändå hinner du bjuda oss på massa fina scrapalster.

Trevlig helg!

Linda/Gulligullan sa...

Usch vad otroligt elakt!! Att ens sjunka så lågt att man irriterar sig och har åsikter på hur någon annan hanterar sin sorg, obegripligt!

Stor kram till dig Lotta!

DesignAnnique sa...

Jag kan ju lugnt säga att jag inte upplevt det som att du är ego i din sorg - inte mer än vad som är fullkomligt normalt! Men tyvärr är det så att sorg skrämmer en del människor, det är ingen ursäkt utan kanske en förklaring till varför vissa häver ur sig så konstiga saker... och trots allt är det ju så att en så här stor och omvälvande sak visar vem som är ens verkliga vän och vem som inte är det, den sållar lite agnarna från vetet. Och de som finns kvar, de vet man att man kan lita på i vått och torrt, genom is och eld, genom glädje och sorg.

Att komma med förklenande kommentarer om andras sorg och andras sätt att hantera den är bara att visa att man själv är så rädd att man inte ens vågar tänka på det. Den egna rädslan, för att dö och för att ens nära ska dö, tar liksom överhanden och gör att man uppför sig fruktansvärt illa. Jodå, jag råkade också ut för det. Både från personer som borde stått mig nära och från andra, som en läkare som ansåg mig vara psykiskt sjuk när jag efter 5 månader ville ha en fortsatt sjukskrivning, det var inte normalt att sörja ett barn så länge. Jag skulle få psykofarmaka och hjälpte inte den på 2 veckor (!?!) så var jag tvungen att ta kontakt med psykiatriker och ev bli inlagd på psyket... snacka om att ha noll koll på sorgeprocessen!

Jag tycker du gör ett hästjobb! Du kämpar på, som någon skrev så har du gjort massor sedan din man dog. Du jobbar verkligen på med att skapa en ny framtid för dig och pojkarna, även om det är tungt och jobbigt både nu och då. Dina blickar riktas verkligen framåt trots det svåra och det tunga och du har vänner omkring dig som kan stötta upp när orken tryter. För det gör den. Men med goda vänner kan man vila en stund och sen orka ett litet tag till. Så försök för din egen skull att skyffla undan sådana där elakheter och se till att det goda som finns omkring dig. Låt inte personen stjäla din energi, hon kan få hushålla med sin egen istället.

Kram!

Nemi sa...

Det låter som en person som inte har några riktiga vänner och inte vet vad vänskap innebär. Det är synd om henne - hon är bara avundsjuk! Tråkigt att hon måste föra över det på dig.

Jag vet att du är en av de minst egoistiska människor här på vår jord. Du är en sån otroligt omtänksam och underbar människa, som finns där för din omgivning. Och fel vore det om inte din omgivning finns där för dig också.

Massor med kramar, glöm bort den där stackars människan och ha en trevlig helg i det fina vädret som har utlovats.

carina sa...

Vet iheller inte vad det handlar om riktigt men.........hur du vill sörja är upp till dig.
Kram Kram
Carina

Nettan sa...

Åh fy vad lågt vännen! Känner dig och vet att du absolut inte är sådan!

Många kramar till dig och pojkarna!

Millanprillan sa...

Känner inte heller dig, men av det jag har läst och sett här i bloggen tycker jag att du verkar vara allt annat än ego! Du har väl för fasiken ALL rätt i världen att vara hur ledsen du vill, och som någon sa tidigare; hur mycket har du inte gjort för att du och dina pojkar ska kunna leva ett så "normalt" liv som möjligt efter allt det hemska som har hänt? Nä, slå ifrån dig allt sånt skit och var stolt över dig själv istället! Ta vara på dina riktiga vänner och familj och strunta i de andra.
Kramar till dig
/Millan

Petra sa...

Sedan vi träffades på första Skurupsträffen har jag följd din blogg. Det som har hänt dig är fruktansvärd och jag tycker att du under de månader som gått har visat otrolig styrka. Att ens underhålla bloggen och dela med sig av dina fina alster, men även att tillåter oss som vill att ta del av ditt liv är starkt gjort tycker jag. Som andra före mig har sagt så har du åstakommit mycket sedan den hemska dagen förra året.
Jag undrar varför hon ens läser din blogg om hon nu anser att du är självisk. Då kan hon väl struntar i det och lägga sin tid på annat. Det här är din sida, här bestämmer du. Och det finns många som gärna läser din blogg, som blir inspirerade av dina LO och som bryr sig om dig.

Kram på dig!

Anne sa...

Fy så lågt. H*n kan fara åt pipsvängen.

Camilla sa...

Förihelvete Lotta - du är inget ego !!! Jag har aldrig icke-mött (nä inte ens en tvillingträff har vi lyckats ses på) någon så varmhjärtad som du ! Och som bjuder på sig själv så mycket. Du är en av de starkaste tjejer jag någonsin icke-träffat ;-) Stark, underbar och himla vacker - så långt ifrån ego jag kan tänka mig.

Kram Camilla (från BoS)

Marja sa...

Man SKA vara egoistisk i sin sorg!! Den är personlig och genomgås av en själv.
Man kan inte ge någon pekpinnar hur sorgen ska se ut!
Så länge inte du och dina barn far illa. Jag tycker att du ska vara den du är!! Jag har följt dig lite på håll och tycker du är enormt stark som kämpar på!

Kram i massor

á Yeliqa sa...

Men nånting så fruktansvärt elakt skrivet... Helt och fullkomligt obegripligt över att ens tänka tanken.
Förstår att du känner dig arg och ledsen, med all rätt!!! Jag vill bara att du ska veta att det finns många, många runt dig både irl och på nätet som håller varmt om dig och det finns väl inget bättre sätt att få utlopp över sin sorg som att ventilera den. Fortsätt med det och skit i den där P. Vi är många som tycker att du är oerhört stark och mycket godhjärtad person.

Kram!!!

Pia Plupp sa...

Lotta! Jag känner inte dig mer än via BoS och din Blogg - men det sista som jag uppfattar dig som är egoistisk och utnyttjande!!

Istället tycker jag du verkar vara en fantastisk person! Du har trots din sorg ork att gå vidare i livet, och jag uppfatar det som att du även har ork och empati för andra!

Vi satt faktiskt precis här ikväll och diskuterade de här "nya" medierna Bloggar o Facebook och konstaterade att de nog var lite farliga för personer som inte vet var gränsen för det privata går. Min uppfattning är att i Bloggen skriver man inget som lämnar ut andra, eftersom det är ett offentligt rum. Jag kan välja vad jag vill lämna ut om mig själv, men man är ganska så utlämnad om andra väljer att lämna ut mig på sina Bloggar/Facebook.

Många kramar från mig till dig!!

Annika (tindralva på BoS) sa...

Så fruktansvärt tarvligt och lågt av den männsikan att skriva så om dig!
Jag har aldrig träffat dig irl men känner ändå på så långt avstånd att du är en varm, generös, godhjärtad mamma, kvinna och vän.
Låt inte andra som mår dåligt trycka ned dig.Kram!

Gitte sa...

JAG har ju haft äran att fått umgås med dig som kollega, cyklat runt ven o fnissat.... OCH denna P???? Är nog en mindre vetande människa verkar det som... vet ej vad som har skrivits o det behöver jag inte heller, men bara vetskapen av att ha kränkt dig o sårat dig gör mig arg. Och till vilken nytta och anledning?? Jag hoppas att denna P läser här o förstår att han el hon är helt galen o oförskämd att överhuvudtaget säga el tycka ngt så dumt om dig. DU är så empatisk så du glömmer nog din egen sorg tyvärr..... sköt om dig goa du. kram gitte

Kaatzi sa...

Sträck på dig och strunta i P:s åsikter. Ska man kommentera en annan människa så behöver man kanske inte göra det på sin blogg?
Idiot är förnamnet...

Du är snäll, varmhjärtad och omtänksam! En underbar person.. och en fantastisk vän.
Glöm aldrig det!

Kramar
Katarina

Jonna sa...

SJUKT dåligt!!!

Du är grym!! Glöm aldrig det!

Kram

Anonym sa...

nuckan.blogspot.com

Kommentera mig personligen istället!! Mycket bättre!!

pysselpetra sa...

Lotta, det är så ofattbart det du råkat ut för. Du får vara precis hur egoistisk som helst när du behöver det,ta ingen sk_t från någon.
Stor kram
Petra

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

Saknar ord (nästan)
Du är en av de mest generösa och varma människor jag har träffat och så långt ifrån ego man kan komma. Det är DIN man som har gått bort och andras sorg får faktiskt komma i andra hand för DIG. Du ska bry dig mest om dig själv och era pojkar. Helt normalt. Knepigt att skriva ett sånt påhopp i en blogg, det säger ju väldigt mycket om personen.
Stor kram till dig, försök att inte ta åt dig.
/Jea

Anonym sa...

Känns som någon är lite avundsjuk på all uppmärksamhet du får?? Tyvärr kunde jag ju inte läsa inlägget där hon skrivit om dig.
Så då går det ju att ha många teorier om vad hon skrev o varför.
Enligt mig som på håll följt din starka kamp så känns inte det du skriver att hon skrev igen.. Du är så otroligt stark o tar verkligen hand om dig själv. Klart att man ska sörja. Gör man inte det så kommer man ångra sig en dag.

Ha det så bra o kämpa på!

Kram Camilla

Anonym sa...

Jag är en som "tjuvläst" din blogg länge men inte skrivit. Har bara en sak att säga: I sorg är det självklart att man är egoistisk till viss del. Hur annars ska man kunna överleva?????

Jane sa...

Hur fan kan den där P bara MED att kläcka ur sig något SÅ PATETISKT OCH OINTELLIGENT??? Över internet dessutom? Håller med - P du kan dra åt fanders!!!