torsdag, januari 31, 2008

4.879 kronor

Det är vad vi håller på att bli bestulna på just nu...

Vi upptäckte i går att F hade för lite pengar på kontot och när vi tittade så såg vi att 4.879 kr stod som skyddat belopp på kontot, alltså pengar som handlats för och som ska dras, som inte kan röras av oss.
Vår tanke var ju att någon tryckt fel i en butik, glömt nåt komma, tryckt för många nollor, vad som helst.
Men nej, transaktionsdatum är 28/1 och då använde F inte ens sitt kort.

Idag gick vi in till banken för att fråga om de kunde hjälpa oss klura ut vad det var för något som hänt, vad som blivit fel.
Jodå, det är handlat på Elgiganten för 4.879 kr klockan 13.06 i måndags, med Fs kort (eller åtminstone med hans kortnummer, för kortet låg ju i hans plånbok).
F sov vid den tiden eftersom han jobbat på natten, dessutom har han ingen bil och det finns ingen Elgiganten inom cykelavstånd och jag var på jobbet - ingen av oss har handlat med kortet och absolut inte för nästan 5.000 på Elgiganten som är vårt hatobjekt nummer 1 bland vitvaruaffärer. (Vissa minns kanske vår tvättmaskinshistoria i nov 2005...)

Nej, vi har råkat ut för något bedrägeri.
Banken kan inte göra något förrän pengarna är dragna på kontot...
Så här sitter vi och väntar på att pengarna antingen ska komma tillbaka till kontot eller dras så att vi kan gå till banken och reklamera pengarna.
Men de sa att det inte var något problem att få tillbaka dem, affären måste kunna bevisa att VI varit där och handlat och det har vi ju inte...

Surt är det i alla fall så här i räkningsbetalardagar.
Att folk inte kan låta andras saker eller pengar vara ifred!
USCH!
Tjuvar och avskum - SKÄMS PÅ ER!

2 kommentarer:

Nemi sa...

Fy vad otäckt!!! Hoppas att det ordnar sig!

Kram, N

Anonym sa...

detta hände mig igår! de ringde då mig från banken o sa att någon försökt handla på mitt kort o undrade om det var jag, och ja sa NEEEEEJ, oj vad man känner sig maktlös men d slutade bra, fick tillbaka pengarna direkt