måndag, november 28, 2005

Växasängar!

Nu gäller det!

Nu har jag nyss lagt mina 2 små stora pågar i sina nya sängar! De var alldeles uppskruvade när vi satt ihop sängarna o satt dem på plats, de klättrade upp i dem, de hoppade i dem, de sprang i dem o skrattade o tyckte allt var toppen! Vi försökte förgäves få dem att lugna ner sig, men det gick inte förrän A tjongat hakan i kanten o slagit upp läppen så han blödde en massa… Han har sån otur, den lille killen. Sen tog de det lite lugnare o efter ett bad var de alldeles slut o fick för ovanlighetens skull flaskan i sängen. Vi ville att de skulle va så trötta o gosiga som möjligt, så det blev tandborstning o baddning av As tänder i sängen ikväll!

Efter puss o kram o gonatt så gick vi ut o på vägen satte jag på stereon med lite barnvisor, de sista dagarna utan nappen har jag märkt att de kommer snabbare till ro med lite musik på. Det har gått 15 minuter sen dess nu o jag har inte hört ett knyst på hela tiden! Det verkar som att de slocknat med en gång i nya sängarna!De är så himla duktiga med allt nytt nu, mina godingar!

Först flytten o nytt hus o sen ingen napp längre o nu nya stora sängar! Det måste ju va värt extra många julklappar! Nu ska jag gå in o kolla hur det ser ut i sängarna!

måndag, november 21, 2005

Slut med nappen – eller: Så går det med 4 lösa tänder…

Jaha, nu håller pågarna på att slumra in i sina sängar utan napp för första gången. Det var full kalabalik med vrålandes sparkandes pojkar med tårarna sprutandes ur ögonen. Men jag satte mig i fåtöljen mellan deras sängar o sjöng för dem. A lugnade sig snabbt men E illvrålade så jag fick ta honom i famnen. Där blev han genast lugn o bägge två tystnade. Efter ett tag kunde jag lämna rummet, de sover inte än, men de är lugna o skriker inte - E ligger o ropar: ”Ackelelle” (=A!) o A suttar på sin röda hund.

De har varit jätteduktiga med nappen den sista veckan, har bara använt den när de skulle sova, inget gnäll utan de har accepterat det bra. Men vi hade verkligen inte tänkt sluta helt med den än. Det såg de själva till att de fick göra. A tog en bok för E o sprang iväg, E sprang efter o innan jag var ifatt dem in i köket så har E antagligen puttat A så han for med munnen först in i väggen. Jag var där lagom till att illvrålet startade…

Blodet sprutade o A skrek o grät! Jag såg med en gång att det kom från tänderna så det var bara att ringa till folktandvården. De bad oss komma in med en gång fast de inte hade några lediga tider o vi fick komma till nästan med en gång, mellan 2 bokade patienter. De 4 tänderna mitt fram där uppe är lösa, 2 av dem intryckta en bit! De 2 yttersta är bara lite lösa men de 2 i mitten är intryckta o jättelösa! Men rötterna är hela såg tandläkaren på röntgenbilden så vi hoppas på att de ska växa fast igen.

I 2 veckor ska jag badda runt dem med nån bakteriedödande vätska morgon o kväll o bara borsta de andra tänderna, han får bara äta mjuka saker o HAN FÅR INTE HA NAPP!!!

A var jätteduktig hos tandläkaren o klarade alla undersökningar trots att han var jätteledsen o hade jätteont. Som han skrek när tandläkaren ruckade på tänderna! Stackarn! O att ta röntgenbilden var jätteläskigt, men han låg så still, så still även om han grät o försökte skrika.

Efter besöket åkte vi hem o hämtade E o F o sen tog vi en promenad ner till Apoteket o till farmor i Brio-butiken. (Det är så jäkla skönt att kunna promenera till allt numera! Aldrig mera landet för vår del!) Ska man sluta med nappen får man ju ha en ”Sluta-med-nappen-present”! Vi föreslog djur o E valde en häst o en tjur o A valde en gris o ett får. Nu har de snart alla bondgårdsdjuren, hemma hade de redan en ko, en katt o en hund!

Nu sover de nog bägge två därinne. A snarkar o E snackar inte längre en massa strunt!

fredag, november 11, 2005

Flyttlasset går

Nu tjejer - nu är det dags! I morgon flyttar vi! Vi var o skrev alla papper på radhuset idag så just nu äger vi både ett radhus i samhället o en villa i byn! Men på måndag överlämnar vi villan till nya ägaren.

Vi var dit o tittade med en gång såklart, vi har ju bara varit i huset en enda gång - när vi var på visning i september! Man kom knappt ihåg hur det såg ut! Det kändes pyttelitet o vi har världens ångest för att alla våra grejer inte kommer att få plats! Men, men, det är bara att vänja sig... Kommer man direkt från nästan 170 kvadrat så är det ju klart att 113,5 känns litet innan man vant sig! Men det är ju fullt tillräckligt för 2 vuxna o 2 barn!

Vardagsrummet o köket ska vi måla redan nästa vecka, det måste göras med en gång. Så pågarnas rum får vänta nån vecka - de får stå ut med att bo i ett rosa rum! Men mitt bad väntar inte, jag tror jag slänger mig i badkaret redan i morgon kväll! HÄRLIGT!!! Vi var inne hos farmor i BRIO-butiken oxå så pågarna utrustades med roliga badleksaker - gissa vad de kommer att göra halva söndan! :D Jag tror vi kommer att trivas jättebra när vi vant oss vid huset!

Igår var de sista dan på dagis. De fick va där 3 timmar längre än vanligt - personalen blev överlyckliga när jag frågade om de fick stanna längre! :D De mös hela dagen, kramades o gosade hela långa dagen! Det var med tårar i ögonen vi vuxna sa adjö, de små är ju för små för att förstå. För dem var det bara som att säga hejdå, vilken torsdag som helst.

Vi kommer att sakna dem jättemycket! De är så gulliga, hade gjort varsin bok till pågarna om deras tid på Jätten, med digitalfoton o teckningar o berättelser! Jättefint!
Nästa vecka ska vi gå o hälsa på på den nya förskolan! Ska bli spännande att se hur det ser ut o vad det är för barn o personal där!

Vi ska även hämta hem vårt nya hemmabiosystem med LCD-vägg-tv - F är lycklig som ett barn på julafton! Precis som vår kompis M som sålt det till oss (jobbar i hifi-butik) o ska installera allt till oss! Han är nästan lika lycklig som F!

Sen blir det seriös möbelshopping! Vi ska ha ny soffa, nytt soffbord, ny säng, nya bokhyllor, nytt köksmöblemang, tv-möbel, nya sängar till pågarna, nya matstolar till pågarna o nån matta o kanske lite till! :D Bredband ska jag oxå ordna så fort som möjligt! Tills dess får jag smita in på modem när vi väl fått upp datorn - så tyvärr kommer jag att vara ganska så tyst här ett tag! Så... SKÖT OM ER! Jag lär ha fullt upp ett tag, men ni känner mig - jag kan nog inte hålla mig borta länge!

fredag, november 04, 2005

Bortbjudna med Duracellkaniner

Förra helgen var vi hemma hos några vänner från förr...
Just att åka hem till andra tycker jag är sk*tjobbigt...
Grejer överallt o man får va på helspänn precis hela tiden!

På 4 timmar hade jag räddat en lampa 7 ggr,
sagt nej till att röra i skålen med 1000 småsaker på soffbordet 97 ggr,
beslagtagit 5 fjärrkontroller (som de kom med en efter en),
räddat värmeljusstaken 6 ggr,
sagt åt dem att inte jaga hunden 17 ggr
o att klappa den fint 34 ggr,
sagt åt dem att inte krypa efter katten under bordet 7 ggr,
sagt nej till att röra kaminen 4 ggr,
Sagt nej till att använda sofforna som hoppborg 42 ggr,
sagt till dem att låta bli alla sladdar 53 ggr,
bett dem sluta tända o släcka lamporna i fönsterkarmen 14 ggr,
tagit ifrån dem papper, kort o kataloger från hyllan under soffbordet 12 ggr,
bett dem sluta kasta mat på golvet 8 ggr
o sluta lägga över all mat i brorsans knä 22 ggr,
bett dem låta bli storkillens leksaker som han envisades med att plocka fram 46 ggr
o slutligen tittat på dem när de sprang i raketfart fram o tillbaka,
fram o tillbaka,
som värsta Duracellkaninerna genom vardagsrummet...